Under en vecka på Granen & Kotten får barnen;

Ha gemensamma musikaktivteter tillsammans.

De äldre barnen har visning där de bland annat tränar på sin förmåga att tala inför andra, lyssna, sitta stilla och vänta på sin tur.

De äldre tränar även matematik i form av siffror, begrepp, uppskattar, bedömer, jämför, sorterar mm. Det finns mycket matematik runt omkring oss så det blir en del uppdrag, bakning mm.

Vi i förskolan tränar mycket på läsförståelse genom att vi läser böcker och sagor tillsammans med barnen. De äldre kommer även att lära sig om bokstäver, att ljuda samt koppla ihop dessa och viss engelska förekommer.

Det blir en hel del lekar, samarbetsövningar samt introduktion av olika sporter mm under våra idrottspass. De äldre barnen får ha med sig ombyte, handduk och duschtvål.

Vi har pyssel med olika material där vi tränar på fin- och grovmotorik samt använder vår fantasi och kreativitet.

Utflykter i närområdet, ibland med medhavd matsäck. Vi går till närskogen, Hyttan eller Solhem. De äldre barnen tar sig ibland en tur med våra skolbussar.

Så finns det mycket tid till lekar inomhus såväl som utomhus, tid att vila och tider att äta. På tal om tid, här kommer några;

Hålltider
Frukost serveras mellan kl 7-7.30.
RING före 7.15 om barnen är lediga eller sjuka/friska.

Lunch äter vi kl 11.00
Vi vilar efter lunch.

Mellanmål serveras ca kl 14.00 mån- fre.


Föräldraaktiv inskolning
På våra förskolor använder vi oss av föräldraaktiv inskolning. Det innebär att föräldern är med sitt barn på förskolan under 1-2 veckor. Vi främjar en öppen relation till er föräldrar och ert barn.