Lonnhyttan & Granbergsdals en Grön flagg certifierad skola. Det aktuella temat är "Energi och klimat". Samma tema gäller från förskolan till åk 6.

Här kan du läsa om vad det innebar att arbeta med Grön flagg;

Grön Flagg ger barn och unga fantastiska förutsättningar att arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Grön Flagg innebär att alla blir delaktiga i hållbarhetsarbetet – samtidigt som man jobbar mot mål och riktlinjer i läroplaner. Grunden i Grön Flagg är inflytande – allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens och elevernas idéer och nyfikenhet. Grön Flagg är också ett bra sätt för skolan och förskolan att visa upp sitt hållbarhetsarbete för omgivningen. Verktyget Grön Flagg är kostnadsfritt och drivs av stiftelsen Håll Sverige Rent.

År 2016 firade Grön flagg 20års jubileum. Självklart var vi med och firade! Vi vann ett presentkort på 2 000kr för vårt bidrag av festliga tårtor.

Om du vill läsa mer om Grön flagg kan du göra det på Håll Sverige rents hemsida: http://www.hsr.se/det-har-gor-vi/land/i-skolan-och-forskolan-gron-flagg